Nieuws

Hoezo er is geen alternatief? Politiek econoom Andrew Cumbers pleit al jaren voor de democratisering van de economie door onder andere privatiseringen terug te draaien. Recent pikte Labour-leider Jeremy Corbyn zijn pleidooi om onze economie terug in publieke handen te nemen gretig op. Nu de rest van Europees links nog overtuigen. De vakbond ACOD Cultuur en kunstencentrum Vooruit nodigde Cumbers recent uit voor een lezing op het symposium We Own It. Hierbij een videoverslag.

Lees meer
#TrumpNotWelcome! Protestmars, 7 juli, Brussel

Trump bezoekt ons land wellicht op 11 en 12 juli voor een NAVO-top. Op de agenda: meer defensie-uitgaven door alle NAVO landen, ook België. Het Trump Not Welcome-platform roept op om zaterdag 7 juli terug de straat te claimen. Wij willen niet meestappen in dit militair opbod ten koste van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving. Doe je mee? Kom op zaterdag 7 juli naar Brussel en zeg samen met ons 'Neen' tegen Trump, zijn beleid en dat van zijn Europese evenknieën.

Lees meer
Meer geld voor grote musea?

Met de verkiezingen op komst kiezen de Vlaamse musea voor het offensief: ze willen een verdubbeling van hun subsidies. Voor we over centen praten, moeten we het toch eerst hebben over wat de noden zijn en wat we daaraan kunnen doen.

Lees meer
Draaideur bij de VRT: als een topdirecteur vervelt tot consultant

Een lid van het zevenkoppige directiecollege bij de VRT nam eind april afscheid om prompt als zelfstandig ‘veranderingsmanager’ voor dezelfde openbare omroep aan de slag te gaan. De draaideurcarrière van de topfiguur roept bij een deel van het personeel deontologische en juridische vragen op.

Lees meer
Grenslijn.be: kennisplatform inzake grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag is jammer genoeg nog op te veel plaatsen aanwezig. Op school, in de sportclub, de jeugdbeweging, via de smartphone of de computer. De cultuursector is er extra vatbaar voor bijvoorbeeld omdat er veel met het lichaam wordt gewerkt of omdat de grens tussen werk en privé veel vager is vanwege het intensieve avond- en weekendwerk. www.grenslijn.be is een informatieve site die ons wil helpen om van onze werkvloer een veilige plek te maken waar respect en vertrouwen centraal staan.

Lees meer
#MAWDA – Een witte rouwstoet naar haar laatste rustplaats

Afspraak: WOENSDAG 30 MEI om 13u aan de Haachtsesteenweg 1426. Gekleed in het wit.

Lees meer
Welke lijst ‘zware beroepen’?

Regering Michel maakt personeel openbare diensten tevreden met een dode mus.

Lees meer
Vertrouwelijkheidsbeleid ACOD

Met de nieuwe privacy-wetgeving is het van belang te benadrukken dat ACOD een strikt vertrouwelijkheidsbeleid hanteert. De vakorganisatie neemt uw privéleven immers heel ernstig en verwerkt uw persoonlijke informatie met zorg. Dit vertrouwelijkheidsbeleid geldt voor de ACOD en alle vakbondsactiviteiten van de ACOD.

Lees meer
Videoverslag lezing Cat Hobbs, We Own It

Privatisation fails! Activiste Cat Hobbs kwam op het symposium We Own It in Vooruit uitleggen waarom. Hierbij een videoverslag.

Lees meer
16 mei - Manifestatie voor goede pensioenen

Onze pensioenen zijn geen loterij. Stop de kortzichtige besparingen en werk aan een waardig pensioen voor iedereen! Het geld is er, dit gaat om een politieke keuze. Deze regering kunnen we klein krijgen voor ze de verkiezingen ingaat. Wat mogelijk is in andere Europese lidstaten, zoals Oostenrijk, kan bij ons ook. Daar hebben ze wél een degelijk pensioen, efficiënt én betaalbaar. In Polen slaagde het sociale verzet er intussen zelfs in een neoliberaal beleid ongedaan te maken en o.a. de pensioenleeftijd terug te draaien van 67 naar 65. De betoging (in gemeenschappelijk vakbondsfront samen met burgerbeweging Hart Boven Hard) start om 11u aan het Brusselse Noordstation en loopt naar het Zuidstation.

Lees meer
<<<   123456...10   >>>