Israëlische bezetter: laat Ahed Tamimi en Munther Amira vrij!

De Palestijnse Ahed Tamimi (17) moet acht maanden naar de cel voor een tik op de kaak van een Israëlische soldaat. De zaak illustreert de draconische methodes van de Israëlische bezetting.

Er loopt ook al enkele maanden een solidariteitscampagne tegen de aanhouding van een Palestijnse maatschappelijk werker, Munther Amira. Hij werd opgepakt op 27 december 2017, terwijl hij deelnam aan een vreedzame betoging om de rechten te verdedigen van Palestijnse kinderen en jongeren die opgesloten zitten in Israëlische militaire gevangenissen. Zoals Tamimi.

Munter is gewezen Secretaris-Generaal van de Palestijnse Vakbond van Maatschappelijk Werkers en Psychologen (Palestinian Union of Social Workers & Psychologists, PUSWP). De internationale petitie voor zijn vrijlating op change.org heeft tot op heden 14.277 handtekeningen gekregen. Zie hier.

Begin dit jaar (7 januari) kreeg hij de volle steun van en werd zijn onmiddellijke invrijheidsstelling geëist door de International Federation of Social Workers - Human Rights Commission. Zie hier.
 

Meer informatie vind je in het artikel in The Guardian: "Why social workers are demanding release of Palestinian rights defender. The arrest of Munther Amira by Israeli authorities has provoked an outcry in the international social work community" (9 maart, dus nog voor de uitspraak).

Met een slechte gezondheidstoestand opgesloten in de Ofer gevangenis in de West Bank, is Munther een week geleden (12 maart) door een militaire rechtbank veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf (en 5 jaar met uitstel).

Onder meer Amnesty International heeft nu zijn onmiddellijke vrijlating geëist, zie hier.

ACOD Cultuur steunt de oproep van de International Federation of Social Workers en eist de onmiddellijke vrijlating van Munther (en natuurlijk ook van Tamimi).