Nieuws

Ik stem links, jij ook?

Een groeiende groep van jonge ABVV syndicalisten komt in aanloop van de verkiezingen met een belangrijke oproep: “Wanneer links in z'n geheel sterker staat, kunnen we linkse ideeën weer bovenaan de agenda zetten. Zo kunnen Sp.a, PVDA en Groen terrein winnen op rechts. Als ABVV-syndicalisten zeggen wij daarom: voor een warme en sociale toekomst, stem sociaal, stem solidair, stem links.” Ze slaan de nagel op de kop.

Lees meer
Fair Art Summercamp

Zin in een ‘zomerkamp’ over fair practice in de kunsten? State of the Arts, een progressieve beweging van cultuurwerkers, verzamelt de eerste week van september de troepen in Brussel. Goesting om samen te sleutelen aan campagnes en beleidsvoorstellen voor meer solidariteit en rechtvaardigheid? Wil je een bijdrage leveren aan de Fair Arts Almanac 2019? Welkom!

Lees meer
Bijklusbeleid? Houtworm in de sociale zekerheid

Bijklussen een onschuldig extraatje? Geenszins, vinden Robrecht Vanderbeeken (ACOD) en Jan-Piet Bauwens (BBTK). De wet zet de deur open voor sociale afbraak. Met de verkiezingen in het vooruitzicht voert N-VA vandaag oppositie tegen haar eigen beleid. De nieuwe bijkluswet leidt tot jobafbraak en dat is de schuld van Open Vld, klinkt het. Die kritiek rammelt, zoals de wetgeving zelf. Toeval?

Lees meer
De verloskunde van Milo Rau in Gent

Je moet het maar doen. Nog voor hij aan de slag is, heeft regisseur Milo Rau met voorbereidende initiatieven al meer debat losgemaakt dan met zijn werk zelf. Hij zet als nieuwkomer experimenterend de ramen en deuren open, en dat is welkom. Rau krijgt in de media veel tegenwind, dus nemen we het graag eens voor hem op.