Nieuws

Doorbraak artiestenstatuut!

De sociale partners verantwoordelijk voor film, audiovisuele kunsten, podiumkunsten en muziek bereikten op Goede Vrijdag een akkoord met minister Kris Peeters in een bijzonder complex dossier.

Lees meer
2de succesvolle actie personeel Atlas

N-VA plant helaas opnieuw een sanering bij Atlas, de dienst Integratie & Inburgering Antwerpen. Via de truc met de audit wou men opnieuw 11 VTE besparen. Onder luid protest voerde de Raad van Bestuur het artificiële auditrapport af. Overwinning!

Lees meer
Atlas: niet opnieuw saneren N-VA!

Het personeel en de vakbonden van Atlas voeren actie tegen het aanhoudende bespaarbeleid van N-VA op de dienst inburgering en integratie in Antwerpen. Na de actie “Luister naar ons!” heeft ook de pers een luisterend oor.

Lees meer
Israëlische bezetter: laat Ahed Tamimi en Munther Amira vrij!

Kinderen horen niet thuis in de gevangenis. Idem voor vakbondsverantwoordelijken die vreedzaam protesteren om de rechten te verdedigen van Palestijnse kinderen en jongeren die opgesloten zitten in Israëlische militaire gevangenissen.

Lees meer
Stop seksisme! Interview met Ilse Ghekiere

#metoo heeft het laatste jaar veel losgemaakt. Hoewel het publieke debat soms bol stond van onbegrip of als gelegenheid diende om wat clichés over mannen versus vrouwen in de groep te gooien, bracht het voortschrijdend inzicht. Het antiseksisme zet door en heeft er met de campagnewebsite Engagement een nieuwe hefboom bij.

Lees meer
We Own It! Symposium

ACOD Cultuur en Vooruit halen op 26 april o.a. Andrew Cumbers en Cat Hobbs, die recent nog de Britse socialist Jeremy Corbyn adviseerden, naar Gent voor een studiedag over de toekomst van onze publieke dienstverlening. Mainstream media hebben het gemist, maar het terugwinnen van onze publieke eigendom gaat wereldwijd. Dat is hoopvol en vraagt onze bijzondere aandacht. Toegang gratis. Welkom!

Lees meer
24 maart: nationale manifestatie tegen racisme

Naar aanleiding van 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, is er een nationale manifestatie in Brussel. ACOD Cultuur stapt mee op tegen haat en agressie, tegen discriminatie, tegen racisme en ongelijkheid. Vertrek: 14:00 aan Brussel Noord.

Lees meer
Actie loont! Caermersklooster blijft in publieke handen

De vorige jaren kreeg havenbaron Huts het Gentse cultuurcentrum Caermersklooster ter beschikking van de provincie Oost-Vlaanderen om zichzelf en zijn kunstcollectie in de vitrine te zetten. ACOD Cultuur voerde actie tegen dit misbruik van een publieke cultuurinstelling. Het goede nieuws: de Stad Gent nam de werking van het Caermersklooster van de provincie over en past ervoor om het te verpachten aan de havenbaas. Er loopt een open call waarbij cultuurmakers en collectieven kunnen kandideren voor de toekomstige werking. De stad wil van het cultuurcentrum een nieuwe ontwikkelings- en presentatieplek voor beeldende kunsten maken. Een plek voor hedendaags talent uit Gent, daar is ook nood aan.

Lees meer
Update – werken met taakloon

Minister Kris Peeters feliciteerde de sociale partners met de voorgestelde korte termijn oplossing en stelt zijn vertrouwen in het uitwerken van een aantal lange termijn oplossingen. Eind maart zou de nieuwe regeling in voege kunnen zijn, met een overgangsperiode voor de nieuwe criteria.

Lees meer
<<<   12   >>>