Nieuws

Samenwerken tegen Nieuw Rechts

N-VA gebruikt al haar macht om de media aan de ketting te leggen. De pogingen om Apache.be droog te zetten, zijn daar het markantste voorbeeld van. Ook het offensief om de sociaal-culturele sector in haar greep te krijgen, schakelde intussen een versnelling hoger. Individuele medewerkers worden al langer geviseerd, maar nu komen organisaties zelf onder vuur te liggen. De nood aan een collectieve tegenbeweging neemt toe. Laten we samenzitten.

Lees meer
RVA verstrengt gebruik ‘taakloon’

CGSP/ACOD reageert en werkt aan een oplossing.

Lees meer
#wetoo. Seksisme bespreekbaar maken

Danseres Ilse Ghekiere haar onderzoek is verschenen op rekto:verso. Het waardevolle van zo'n initiatieven is dat ze, naast een publiek debat, nu al een zelfcorrigerend effect hebben in cultuurhuizen, mistoestanden bespreekbaar maken en de sociale partners aanzetten om structurele oplossingen uit te werken. Proficiat Ilse!

Lees meer
Moedig integriteitsbeleid van VRT!

ACOD wil de VRT en alle betrokken diensten bedanken voor de manier waarop ze met de zaak De Pauw omgaan.

Lees meer
Tentoonstelling: Het contract

Wat betekent dat, een contract onderhandelen tussen kunstenaar, galeriehouders en ambachtslui? Beeldend kunstenaar Stijn Van Dorpe maakte er een gelaagd werk over dat zo'n overleg zichtbaar maakt, getiteld 'Het Contract'. ACOD stelt die werk tentoon in de grote inkomhal van haar gebouw aan het Fontainasplein.

Lees meer